torsdag den 26. december 2019

Top 5 Torsdag Jule Special


Røde Kjoler

I anledning af at det lige har været jul, har jeg valgt at sammenligne røde kjoler fra film og serier. 

Godt Nytår! :)


5. Versailles


Catherine Walker som Madame De Maintenon.
Det jeg godt kan lide ved denne her kjole, er dens enkelhed. Den er meget diskret i farven, og i forhold til andre kjoler i denne her tidsperiode, er brysterne ikke skubbet helt op og denne er ikke vulgær eller overpyntet. 



4. Poldark

Relateret billede

Eleanor Tomlinson som Demelza Poldark.
Denne her kjole er meget "basic" og typisk middel/arbejderklasse i 1700-tallet.
De næsten utydelige lyse streger i mønsteret kan diskuteres,og flæserne ved ærmerne kunne måske godt undværes, eller være lidt længere, men ellers er kjolen spot on. 



3. Elizabeth

Relateret billede

Cate Blanchett som Elizabeth l. 
Det første jeg næsten altid bemærker ved en kjole, er detaljerne, især fordi jeg ved hvor lang tid den slags tager at lave i hånden. Denne type kjoles kaldes en farthingale og var meget trendy i 1500-tallet. Ærmerne og skuldrene er meget brede, hvilket giver et maskulint "touch". Farven er næsten ildrød og matcher hendes hår helt perfekt. Det hele er meget gennemtænkt og gennemført.  



2. The Borgias

Billedresultat for the borgias lucrezia red dress

Holliday Grainger som Lucrezia Borgia.
Denne kjoles form er inspireret af en kjole fra 1400-tallet kaldt en"Gamurra". 
Man bar den over en "chemise" eller underkjole, som også er den man kan se ved kavalergangen. Istedet for at gøre brystet helt fladt og firkantet, (som blev moderne senere), løfter den under barmen på en mere enkel og praktisk måde, uden at se ubehagelig eller "stiv" ud, det er virkeligt smart. 



1. The Tudors

Billedresultat for the tudors christmas  Relateret billede

Joss Stone som Anne of Cleves

Denne her kjole er faktisk blevet brugt flere gange, blandt andet i tv-serien "The virgin queen". 

Dens symmetri, er virkelig en fryd for øjet, og linjerne er virkelig godt skåret. 
Eftersom at perlerne er syet på i hånden, har jeg stor respekt for både, skaberen og den person der på et tidspunkt skal rense/vaske den. Den er et helt kunstværk, og detaljerne er så forskellige, men har alligevel en fælles lys farve og mønster, som er en god kontrast det ensfarvede røde stof.

 Eftersom det er jul, synes jeg blomsterne/bærene i håret, er enperfekt prik over i'et, selvom jeg dog tvivler på, at man havde plastik frugter og blomster  i 1500-tallet ;)...




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Blog-arkiv