torsdag den 19. december 2019

Top 5 Torsdag


Parykker

Der er en myte om at kvinderne i blandt andet Marie Antoinette's tid gik med parykker.
Men det er forkert, og det var faktisk mest mændende af høj rang, der gik med dem, blandt andet fordi de måske havde uheldigt hår fra naturens side, men også fordi parykker var dyre og udtrykte status og stil.

 Selvfølgelig er der også karakterer med parykker der skal se naturlige ud, og passe til karakterens udseende, eftersom skuespilleren måske ikke har den rigtige hårlængde eller type. 

Jeg har herunder samlet en top 5 over de bedste, flotteste eller mest naturlige parykker, båret af mænd i film og serier. 




5. Marie Antoinette

Relateret billede 

Rip Torn som Louis XV. Denne her type paryk er meget typisk for en europæisk adelig, i 1700-tallet. Det var meget almindeligt for mænd, især ældre at gå med parykker for at skjule at de ikke selv havde så meget hår tilbage. 



4. Interview with the vampire

Relateret billede

Tom Cruise som vampyren Lestat De Lioncourt.
Denne her paryk er meget naturlig i forhold til moden i 1700-tallet's Frankrig.
Den er meget afslappet og har ikke alle mulige krøller og dikkedarer, hvilket jeg godt kan lide. 




3. Poldark

Relateret billede 

Jack Farthing som George Warleggan. Denne her paryk har tydeligvis taget udgangspunkt i en kvindelig frisure fra denne tid. Denne her paryk er meget festlig og er virkeligt skinnede og velformet. Hårgrænsen er dog lidt for tydelig, og man er ikke i tvivl om at det ikke er hans naturlige hårfarve.  



2. The Borgias

Billedresultat for the borgias cesare wig 

Francois Arnaud som Cesare Borgia. I forhold til mange af de andre parykker jeg har gennemgået, er denne her den mest naturlige af dem. Den er ikke velfriseret eller perfekt krøllet, men ser rodet og også lidt snavset ud.  Eftersom denne karakter er en kriger, giver denne her paryk et vildt og naturligt udtryk.



1. Versailles

Billedresultat for versailles season 3 chevalier

Evan Williams som Chevalier De Lorraine.

De krøller er så perfekte for en royal i 1600-tallet, og har nogle bølger, selv den bedste frisør ikke kan lave med et krøllejern, idag. 

Aldrig har jeg set en så lige hårgrænse og så meget symmetri i en hårskilning. 
Bakkenbarterne indenunder giver et lidt mere maskulint touch, hvilket står godt til det mere feminime ved de glamourøse krøller. 

En stor upgrade fra Lorraine's paryk i sæson 1:

Billedresultat for chevalier de lorraine versailles season 1







Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Blog-arkiv