mandag den 31. august 2020

Historiske personer Pt. lll

Cesare Borgia
(Chess-ah-ray)

1475 - 1507
Billedresultat for cesare borgia
Cesare Borgia var søn af pave Alexander Sixtus (hvis rigtige navn var (Rodrigo Borgia) og hans elskerinde Giovanna Vanozza Catanei. Han havde to yngre brødre Juan og Joffre og én lillesøster ved navn Lucrezia.

Hans far Rodrigo Borgia blev pave i 1492, hvilket varede i syv år. Denne nye magtposition ændrede ikke blot ham, men også hans børn, især Cesare.
Cesare blev udnævnt som kardinal som 18-årig for at kunne følge i sin faders fodspor.
Hans families ære betød meget for ham og han torturerede og dræbte mange af deres modstandere, også da han var kardinal og skulle fremstå som en mand af gud.

Ham og hans søster Lucrezia rygtedes at have haft et romantisk såvel som seksuelt forhold, men efter sigende er det rygte startet af Lucrezias første mand, Giovanni Sforza, som hævn, da hendes fader krævede ægteskabet opløst, fordi han var impotent (hvilket var til stor skam for ham, om han så var det eller ej).   

Billedresultat for borgia family portrait 

Selvom han vidste han var en dygtigere militærmand end kardinal, blev hans yngre bror Juan valgt som gonfanoliere og leder af den pavelige hær.

Dette nagede Cesare voldsomt, eftersom ham og mange andre var enige i at han var uegnet til denne rolle.
Cesare var meget jaloux på sin broder, og længtes efter hans position.

Meget belejligt blev Juan stukket ned og smidt i Tiber floden i år 1497.
Flere blev mistænkt, deriblandt Cesare, men morderen blev aldrig slået fast, og mordet forbliver stadig et mysterium i dag.

Efter sin broders død, valgte Cesare at træde af som kardinal, hvilket ingen anden kardinal havde gjort før.
 Han blev i år 1499 gift med franske Charlotte D’Albret, hvilket sikrede ham en alliance til Frankrig og den franske konge Ludvig 12.

 Efter Cesare og Charlotte var blevet gift, så de aldrig hinanden igen, men alligevel valgte Cesare at testamentere alt til hende.
Efter pave Alexanders død i 1503, blev det svært for Cesare at beholde den magt han havde fået under sin fars pavedømme.

Han blev i 1507 stukket ned med et spyd, som sårede ham dødeligt.
Morderne tog alle hans værdigenstande og tøj, og da han blev fundet var det eneste han havde tilbage, et stykke stof der dækkede hans kønsdele.

Billedresultat for cesare borgia death
Cesare blev kun 32 år og efterlod sig en datter han fik med Charlotte ved navn Louise Borgia



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Blog-arkiv