onsdag den 28. april 2021

Jane Eyre (2011)

Several shades of Grey

Handling:

Jane opvokser hos sin virkelig strenge og ondskabsfulde tante sammen med hendes forkælede børn. Hun får tæsk og bliver sendt på en pigeskole hvor hun får endnu flere prygl. 
Da hun bliver gammel nok, får hun et job som en guvernante hos en forældreløs pige i Thornfield Hall, der ejes af Mr. Rochester. 

Da Jane ankommer til Thornfield Hall for at arbejde som guvernante for den forældreløse pige Adele (Hendes værge er Mr. Rochester btw) har hun en række er flere mørke grå kjoler, bland andet denne smukke men tilknappede stribede sag :).

Efter ansættelsen og mødet med Mr. Rochester er hendes kjoler blevet en tone eller to lysere, og solen skinner også udenfor. Stemningen er blevet lettere, og det er kjolerne også.


Efter lidt uenigheder og modsætninger, bliver vores to hovedpersoner forlovede. 
og vi når også i kirke, men bliver afbrudt af Edward's fortid. 
En klassisk victoriansk bryllupskjole, med kyse og hele molevitten. Elsker, elsker, elsker! 




Efter sandheden kommer frem og brylluppet blev afbrudt skynder Jane sig ud af sin bryllupskjole. Et perfekt korset der dog har lidt for mange snøre.. hmmm....


Da Jane finder ud af Edward's hemmelighed, beslutter hun sig for at forlade ham. 
Hun er nu igen i mørkt tøj, der symboliserer hendes følelser.


Imod slutningen, er Jane blevet mere sikker på sig selv, og hendes påklædning er en blanding af alt det mørke og lyse hun har oplevet. Man kan næsten sige at hun gløder, ligesom hendes kyse. Farverne er tydeligere end før og mere skarpe, uden at tage overhånd. Det hele er meget naturligt men feminimt. 



BONUS: 

(Jeg har fuldstændig glemt hvad de her to karakterer hedder)

Vi får på et tidspunkt også introduceret de to "søstre" som Jane bor sammen med i et kort stykke tid. To gamle kendinge i vort feed nemlig Tamzin Merchant (The Tudors) og Holliday Grainger (The Borgias). I denne film repræsenterer de modsætningen af Jane, med deres positivitet og gåpåmod, og deres farverige kjoler, noget Jane mangler 80% af filmen. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Blog-arkiv