onsdag den 27. oktober 2021

Margrete 1.

 Anmeldelse 


Margrete den første, er et episk drama af Charlotte Sieling, en fortælling om bedrag, magt og manipulation. 

Filmen starter med et "game of thrones agtigt" skud, af noget der sandsynligvis skal ligne det norske landskab. Landskabs scenerne er skudt så gradiøst og pompøst at der ingen tvivl er om at budgettet er meget meget stort. Filmen er støttet af Norge, Sverige, Island, Tjekkiet og med 20 mio kr fra den danske stat! man kan næsten sige at den "nordiske union" er blevet samlet om projektet. Castet er stjernespækket med danske, norske og (mindre) britiske stjerner der alle falder naturligt ind i deres roller. 

Morten Hee Andersen som jeg endnu ikke kendte til (jeg har ikke set sygeplejerskolen eller hvad f den hedder), er den perfekte charme-prins der er adopteret fra Pommeren, af sin bedstemors søster Margrete. Han hed faktisk Bugislav, før han kom til Danmark. Han skal forloves med Philippa af England. 

Søren Malling er også med i filmen i sin obligatoriske "wiseman" rolle, og ærligt synes jeg han spiller den samme rolle om og om igen, men han er ok. 

Jakob Oftebro, Danmarks smukkeste mand (ifølge dårligdommerne og mig selv) ligner klokkeren fra Notre dame bare uden pukkelryg. Han har siddet indespærret i årevis, og Margrete er sikker på at hendes søn er død og deres føres en lang retssag, der får hende til at tvivle på alle omkring hende og ham. 



Alt i alt, en virkelig flot og velskrevet film!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Blog-arkiv