tirsdag den 25. januar 2022

Vanity Fair (2018)

 


Jeg har set Vanity fair (ikke den med Reese Witherspoon)
Og jeg var faktisk meget godt underholdt. 

Det er en mere lowbudget serie end f.eks. Bridgerton, men dens enkelhed og simple fortællemåde, er nok til at man tror på illusionen.. 

Vi følger vores hovedperson Rebecca Sharp (Olivia Cooke), der er opvokset på en pigeskole hvor hun også har undervist i bla. fransk. Hun får en stilling på et stort gods, som guvernante, men inden hun skal arbejde der, skal hun besøge sin skoleveninde Amelia Sedley (Claudia Jessie) i en uges tid. 

Amelia's familie er en del af den højere middelklasse og meget kærlige folk. 

Amelia er dybt forelsket i sin barndoms ven George Osbourne (Charlie Rowe), som også holder af hende, men ikke er sikker på om hun er den rette (hans far udtrykker tydeligt at hun ikke er god nok til ham).

Osbourne som er soldat har en kammerat ved navn William Dobbin, som ikke synes George behandler Amelia på en rimelig måde (han svarer ingen gang på hendes breve) og han ville ønske at han var i George's sted. 

Becky er fast besluttet på at stige i rang og gifte sig godt. På godset hvor hun er guvernante forelsker hun sig godsejerens søn Rawdon Crawley (Tom Bateman). Deres forhold er solidt selvom der er lidt økonomiske problemer. Med tiden tager Becky ham meget forgivet fordi hun bliver grådig og desperat, han er utroligt naiv og fortjener bedre. 

Efter som hendes forældre har forsømt hende fra starten, er hun rent ud sagt modbydelig over for sin egen lille søn. Drengene (George, William og Rawdon) skal i krig mod Napoleon, og i mellem tiden glider Amelia og Becky mere og mere fra hinanden. De venter på at deres mænd kommer hjem, men det er ikke så lige til at genetablere deres ægteskaber eller venskab. 


Denne serie er en af de serier der ikke er eksplicitte eller vulgære, men med en historie som både unge og gamle kan få noget ud af. 






torsdag den 6. januar 2022

Kitbag

 

Fra en kejser til en anden

Gladiator er en af mine absolutte yndlingsfilm og den er for sin tid (2000) en af de flotteste film og bedst spillede, til dato. Rygterne svirrer om at Ridley Scott har planer om en Gladiator 2, der vil omhandle Lucius (Kejser Commodus' nevø) som voksen og det lyder sygt fedt. Men før vi når der til, får vi et andet samarbejde mellem Ridley Scott og Phoenix: en film om Napoleon.

Der er endnu ikke sat nogen dato på hvornår produktionen begynder eller udkommet nogle officielle billeder, men indtil videre ved vi at Joaquin skal spille den storslåede (og samtidig kun 168 cm høje) verdensmand til hest. 

Historien vil tage udgangspunkt i seks forskellige slag i Napoleons storhedstid og samtidig hans korrespondance med hans kone Josephine. Den oprindelige plan var at Jodie Comer skulle spille den rolle, men hun måtte ændre planer på grund af andre filmopgaver. På IMDB står der at Daisy Ridley har fået rollen i stedet for, men det er endnu ikke bekræftet.

Jeg glæder mig som et lille barn, selvom jeg er højere end Napoleon. (lol)


Blog-arkiv