fredag den 19. august 2022

Becoming Elizabeth

Endnu en Tudor-serie...



Der er lavet utallige skildringer af Elizabeth 1's liv og regeringstid. Becoming Elizabeth fortæller historien om tiden langt før det.

Historien begynder i år 1547 lige efter Henry 8's død. Den unge prins Edward er den eneste mandlige arving og skal overtage tronen efter sin far i en alder af blot 10 år. Elizabeth og hendes storesøster Mary er pludselig blevet to meget eftertragtede brikker i et stort spil. 

Henry 8's sidste og sjette hustru Katherine Parr, har på næsten ingen tid giftet sig igen, med Thomas Seymour (bror til Jane Seymour, Henrys tredje kone og Edwards mor). Thomas er en festglad libertiner, som i al sin magtliderlighed og grådighed sætter sig for at forføre Elizabeth, der blot er 14 år gammel. Den unge og naive pige føler sig smigret af hans opmærksomhed og er i begyndelsen slet ikke klar over hvad han er ude på og hvad det kan koste dem. 


En af tingene jeg holder af ved denne serie er at den fokusere meget på unge Edward, der ofte har været en fodnote i mange andre serier og film. Han kommer endelig til sin ret og får vist hvor svært at det at blive tvunget til at blive hurtigt voksen. 

Der er masser af politik, drama, begær og fantastiske kostumer i denne coming-of-age historie der netop nu kan streames på viaplay. 


Cast: 
Alicia von Rittberg
Tom Cullen 
Romola Garai 
Oliver Zetterström 
Jessica Raine
Bella Ramsey


🌹

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Blog-arkiv