mandag den 24. februar 2020

Knightfall


Knightfail?

Jeg har efterhånden set en del serier om kongelige, og har set mange tolkninger på kendte konger.
Nogle konger er kendt for være mere grusomme end andre. Tv-forfattere elsker drama og har derfor ofte skruet lidt op for historierne og rygternes voldsomhed, for at skabe en konge vi elsker at hade. 

I The Tudors ser man en classic Henry Tudor skurk der dræber og erstatter sine dronninger til højre og venstre. Eftersom disse mord og hændelser er sande, behøves der ikke pyntes på volden eller blodet, mere end nødvendigt.

Jeg er netop startet på tv-serien Knightfall, der omhandler tempelriddere i  Frankrig i 1300-tallet. Man følger også dronning Joan af Navarre og kong Phillip 4 af Frankrig.
Sidstnævnte er en velspillet karakter af Ed Stoppard, men historien er lidt fordrejet for at skabe lidt drama og handling. Dette er ikke en fuld anmeldelse, men mere en mindre frustration over forfatterenes overdramatisering af begivenheder, eller mangel på samme. 


Billedresultat for knightfall season 1 joan and philip
Joan (Olivia Ross) & Philip (Ed Stoppard)

Ham og hans kone/dronning Joan, har været gift i omkring 20 år, og har fået en del børn sammen.
Deres forhold er rimeligt køligt og ikke spor romantisk, hvilket gør Philip mere og mere frustreret og ihærdig for at løse problemerne, som er større end som så. 

!Herunder kommer der spoilers!

Roden til at de er så fjerne fra hinanden, er at Joan ligger med tempelridderen Landry, som ovenikøbet er Philip's mest betroede ven og allierede. For at komplicere de hele yderligere, bliver Joan gravid, og for at det ikke bliver opdaget, forsøger Joan først at dræbe barnet ved at drikke gift, men bliver stoppet af sin trofaste hofdame. Dernæst beslutter hun sig for at vende tilbage til sin mands seng, flere nætter i træk, så han tror han er faderen. Han bliver ovenud lykkelig for nyheden om et barn, men Landry og Joan har stadig følelser for hinanden og før de ved af det, er de fanget i et trekantsdrama. 

Som alle andre dramaer, finder Philip ud af sandheden og beder Joan vælge om hendes liv eller Landry's. Philip dolker derefter Joan i maven så hun dør. Barnet overlever dog, men det er en anden historie.

Kongen er i serien blevet sindssyg og kold af mange års pres, som får ham til at gøre ondskabsfulde ting mod sin familie. 

Men slog han i virkeligheden Joan ihjel?
Ifølge min research, (ikke kun wikipedia) døde hun af fødsels-komplikationer, og der gik en historie om at biskoppen af Troyes, Guichard havde udøvet hekseri mod hendes billede, med en nål. Han blev dog løsladt igen.

Så kongen dræbte ikke sin kone, kun i fiktion, iøvrigt får man i senere afsnit, set hvor meget han fortryder det og hjemsøges af sine "handlinger". Men er disse "følelser" og var hans "ugerninger" nødvendige, når de aldrig er sket?

Serien får ganske enkelt, en helt anden tone og historie, som ødelægger det lidt for mig. 


Dette er bare en af mange serier, hvor man ser sandheden blive fordrejet, for dramatisk effekt og plot:

Billedresultat for knightfall gif philip



Anyways, jeg venter spændt på en sæson 3...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Blog-arkiv