torsdag den 9. januar 2020

Fashion eller Fantasy?


The Witcher

(Denne her anmeldelse indeholder enkelte spoilers)

Relateret billede

The Witcher er en ny serie fra Netflix, baseret på tegneserien om Geralt af Rivia skrevet af den polske forfatter Andrzej Sapkowski.


Hvad er en witcher?

Vores hovedperson Geralt, er en såkaldt "witcher", som en er et menneskelignende mutant væsen, som ikke er født på almindelig vis, men via. magi.

En witcher er en slags dusørjæger, der jagter monstre for penge. 

En witcher har visse overnaturlige kræfter såsom at være immun over for gift og stort set alle sygdomme, og så har de ultimative sværd skills, og kan lave magi.



Hvad handler serien om?

Serien handler om en "fyr" ved navn Geralt, der rejser rundt i forskellige landsbyer for at dræbe monstre og overnaturlige væsener for penge. Han er ikke menneskefjendsk, men han gider heller ikke forstyrres i sit arbejde, og har sandsynligvis levet det meste af sit liv alene på landevejen. Han møder på vejen, en bard på en kro, ved navn Jaskier, og deres "forhold" minder lidt om Shrek og æsel i den første Shrek film, Geralt som den småirriterede enspænder, og hans lille følgesvend, der altid synger.


Relateret billede


Samtidig følger man også andre karakterer: Ciri som er barnebarn af dronning Calanthe, der bliver nød til at flygte fra slottet, da det bliver stormet. En tredje sidehistorie man følger, handler om mutant-pigen Yennefer, der bliver solgt af sine forældre til en hekse-skole, hvor hun lærer at udnytte sine evner. Hun gennemgår en personlig udvikling, og beslutter sig for at gennemgå en fysisk transformation. 




Er kostumerne historisk korrekte?

Da det er en fiktiv fantasy historie, er det ikke helt muligt at sætte et årstal eller en periode på, men ifølge min research, og i forhold til miljøet foregår serien omkring 13-1400 tallet. 

Her er nogle eksempler på påklædning i det 13-14 århundrede:



Relateret billede


Og nu til seriens kostumer:


Denne her "jakke" er faktisk udemærket. Knapperne sidder lidt mærkeligt forskudt, men ellers er farverne og formen meget passende. 


Billedresultat for the witcher netflix calanthe
Jeg er ikke specielt vild med denne her karakters kjoler.
Knapperne, formene og ærmerne er meget victorianske og alt for "puffede".
Mønsteret på ærmerne irriterer mig lidt, og de her kjoler har intet med middelalderen at gøre. Minder mig lidt om en lærer på hogwarts.


Billedresultat for jaskier netflix 

Relateret billede 
Jaskier har seriøst de bedste kostumer i serien. De spidse skuldre og den smalle krave, er som taget ud af middelalderen. De stramme bukser, kunne egentlig godt have været "strømpebukser, men ellers er det helt perfekt alt sammen. 


Billedresultat for the witcher netflix yennefer mask
Efter Yennefers transformation, er hun blevet en foxy lady, hvilket er fint, men for at vise at hun er lækker nu, behøver kostumedesigneren ikke hente inspiration i fifty shades of grey...


Billedresultat for the witcher netflix yennefer mask
Igen har kostumedesigneren valgt noget der skal være rigtig "she wolf" agtigt og "sexy".
Jakkens "trekantede" form er sådan set udemærket, og bæltet gør heller ikke noget. 
Det er pelsen der er problemet her: den er for stor, ser kunstig ud og kunne ligeså godt være sat ovenpå en ellers fint fungerende jakke. 


Relateret billede
Taget i betragtning af at denne her karakter er prinsesse, ville det have været mere passende at hendes hår var tildækket. Eftersom hun er flygtet fra sit belejrede slot, skal de heller ikke se ud som om hun har haft god tid til at klæde sig på osv. hvilket retfærdiggør det løse hår. 
Kappen er som sådan meget okay, dog er jeg ikke helt vild med det broderede mønster...


Billedresultat for the witcher netflix henry
Jeg forstår godt at de vil fremhæve Henry Cavill's krop, for at hive nogle kvindelige seerere ind, men behøver det være med en basic opsmøget skjorte fra et piratkostume og 1980'er læder bukser?....    Dog en meget flot halskæde....






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Blog-arkiv